Vindbaarheid Via Google AdWords Als Doel Is Belachelijk!

Afgelopen vrijdag werd ik door iemand gebeld die reageerde op een Google AdWords advertentie die ik heb lopen voor www.angelsbeauty.nl.

Hij begon zijn pitch (ja, hij was een verkoper) met de opmerking dat hij zag dat wij een Google AdWords ad hadden geplaatst met als doel om de vindbaarheid te verhogen van www.angelsbeauty.nl. Ik zei nee niet om de vindbaarheid te verhogen maar om meer conversies te realiseren.

Behalve dat de beste man niet wist wat een conversie was (wat SUPER raar is want hij zei dat hij namens een Online Marketing Bureau belde), kon hij zich niet voorstellen dat vindbaarheid geen doelstelling was.

Blijkbaar Lopen Er Hele Volksstammen Rond Die Vindbaarheid Als Doel Hebben Bij Gebruik Van  Google AdWords

In de loop van dit weekend dacht ik na over hoe bovenstaand gesprek liep.

Blijkbaar lopen er hele volksstammen rond die vindbaarheid als doel hebben bij gebruik van  Google AdWords. Begrijp me niet verkeert het staat een ieder vrij om een instrument te gebruiken zoals hij of zij dat zelf wil.

Maar als een Online MarketingBureau iemand inhuurt om de eigenaren van de Google AdWords Ads na te bellen met als pitch die begint met

‘…u gebruikt Google AdWords om uw vindbaarheid te verhogen…’

Dan ga ik er van uit dat zij dat niet voor niets doen. Oftewel het moet vast en zeker een rendabele activiteit zijn (misschien geef ik deze lui te veel credits….).

Ik vind dat als je een beetje commercieel je website gebruikt, oftewel je website om centjes te verdienen en als je een (beetje) Internetmarketeer bent, dan hoort het gebruik van een instrument als Google AdWords echt niet te zijn om de vindbaarheid van je website te verhogen.

Wat heb je dan bereikt? Waar heb je je geld dan aan uitgegeven? Als je meer mensen op je website hebt en ze nemen een kijkje en gaan dan vervolgens weg:

  • Zonder een Email-adres achtergelaten te hebben (optin)
  • Zonder iets aangeschaft te hebben
  • Zonder reactie achtergelaten te hebben
  • Je dus een lead van 0,0 hebt
  • Geen resultaat behaalt hebt

Wat waren die uitgaven aan Google Adwords dan waard? Je had je geld beter aan Clinic Clowns kunnen over maken, en dan hadden je en ik beide een goed gevoel er bij. Ik heb voor hen reclame gemaakt en jij heeft uw geld ECHT goed besteed.

Wat Bedoel Ik Met Conversies?

OK wat bedoel ik met conversies realiseren met Google AdWords? Als je een bezoeker op je site hebt dan wil je dat je bezoeker tot een handeling komt wat tot een door jou gewenst resultaat leidt. Bijvoorbeeld een Email-adres achterlaten (optin) of een aanschaf doet.

Zodra je je site zo in elkaar hebt getimmerd of hebt laten timmeren dat het uitnodigt tot een handeling kun je er Google AdWords op loslaten en er naar streven meer conversies te realiseren.

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is waarom ik het belachelijk vind om bij het gebruik van Google Adwords vindbaarheid als doel te hebben.

Wat denk jij, is vindbaarheid een doel die je moet hebben bij gebruik van Google Adwords?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *