Verkoopargumenten Om Een Tatoeage Te Verkopen

Afgelopen dinsdag heb ik een tattoo laten zetten. Aangezien het 18 jaar geleden was dat ik mijn laatste tattoo had laten zetten, en mijn beste vriendin de keuze van de tatoeëerder had gemaakt had ik mezelf niet zo ingelezen in de tarieven die gelden voor het plaatsten van een tatoeage in de huidige tijd.

Bij de “inkoop” van deze dienst had ik niet aan de tatoeerder gevraagd wat de prijs was van de tatoeage omdat ik er vanuit ging dat de prijs wel te doen zou zijn, vooral omdat we (zij had er ook meeteen een laten zetten) qua omvang van de tattoo van groot naar klein waren gegaan in onze keuze van tattoo. Bij het maken van de afspraak deden wij een aanbetaling en gingen wij verder ons leven in.

Op dinsdag 8 november was het zover. Het plaatsen van de tatoeage nam gemiddeld per tatoeage 40 minuten in beslag. Dat is dus in totaal nog geen anderhalf uur werk.

Goed alles gezet en gedaan en toen kwam het er op neer om te betalen. De tatoeëerder overlegde met degene (de eigenaar) waar wij de afspraak mee hadden gemaakt en de aanbetaling hadden gedaan.

Totaalprijs Van De Tatoeages Kwam Bij Mij Over Als Belachelijk

Wat blijkt! Per tatoeage was de prijs 125 Euro! Voor nog geen anderhalf uur werken even 250 Euro vangen! Dat kwam bij mij over als belachelijk! Ik moet wel zeggen dat we een leuke korting van 70 Euro kregen en uiteindelijk 180 Euro in totaal hebben betaald, toch nog steeds erg veel geld, en dat maakte ik ook als zodanig kenbaar naar de eigenaar toe. Weliswaar niet in de exacte bewoordingen……maar toch.

In eerste instantie reageerde de eigenaar geïrriteerd vooral omdat hij dacht dat ik er op uit was om een lagere prijs te krijgen. Dat zou wat mij betreft wel kunnen, maar ik was met name er op uit om te achterhalen waarom de prijs van de tatoeage zo hoog was als het was.

Waarom De Prijs Was Zoals Het Was Volgens De Tatoeëerder

Hij vond zijn prijzen helemaal niet hoog omdat de concurrentie veel hogere prijzen vragen dan hij dat doet.

Ook gaf hij aan dat de kwaliteit die hij leverde ten opzichte van de prijs beter was dan menigeen kregen voor die prijs. Waarbij met regelmaat zij klanten van andere concurrenten langs kregen waar de tatoeage toch niet zo goed was gezet, en de klant wel een zeer hoge prijs voor het (prutserig) werk hadden betaald.

Goed, na wat heen weer gepraat zijn wij in goed overleg uitklaar gegaan en had ik tussen de regels door begrepen dat het prijsniveau dus normaal was voor het laten zetten van een tatoeage als deze.

Wat Een Beter Verkoopargument Was Geweest

Wat de eigenaar deed was mij vertellen dat het bij hem goedkoper was dan bij een ander en dat argument vond ik een slap argument. Mijn reactie daarop was dat ik dat wel geloofde, maar daar op dat moment niks aan had. Ik deed zaken op dat moment met HEM en ik vond de prijs naar verhouding hoog. Althans ik kon niet goed plaatsen waarom de prijs zo hoog was.

Ik had het sterker gevonden als hij bijvoorbeeld had gezegd in de zin van:
Meneer Ganga koopt u wel eens herenschoenen? Ik zou zeggen ja, dat doe ik wel eens. Wel herenschoenen van een goede kwaliteit kosten minimaal 200 tot 300 Euro. Daar doet u dan maximaal 3 tot 5 jaar mee (inclusief verzolen en bij het dragen van 2 tot 3 keer per week), en dan is het alweer tijd om nieuwe herenschoenen aan te schaffen.

U betaald voor deze hoogkwalitatief goed gezette tatoeages slechts eenmalig 180 Euro en heeft er uw hele leven plezier aan. Terwijl bij de de herenschoenen al snel 3.600 Euro over een heel leven kwijt bent.

180 Euro Ten op zichte van 3.600 Euro is dan toch een schijntje voor wat plezier meneer Ganga? Tja mijnheer de Eigenaar als u het zo stelt is 180 Euro inderdaad niet veel.

Wat Een Nog Beter Verkoopargument Was Geweest

Bovenstaande verkoopargument is een klassiek “verkooptruc” van het relativeren van een uitgave zodat het lijkt dat de uitgaven ten opzichte van… best wel meevalt.

Als we inspelen op de emotie dan zou ik het hebben over de geleverde kwaliteit op een van de je meest kostbare bezittingen en dat is je lichaam. Is een permanente versiering op je lichaam niet iets wat ook best wel wacht mag kosten? Vooral als jij wilt dat het goed gedaan wordt? Jij wilt toch ook niet je hele leven tegen een verprutste tatoeage aankijken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *